torsdag 2 februari 2012

Tapas med "familjen"

Kan erkänna att innan avfärd är det framförallt mammas och pappas hemlagade mat (lax & torsk helst!) som lockar och absolut inte spansk mat som jag kommer få nog av i vår... men i julklapp fick Minna en engelsk bok om tapas av mig och igårkväll var det dags för tapasmys med "familjen" (papporna inkluderades inte denna gång). Matlagningen tog hela tre timmar och då var Minna och jag huvudkockarna med specialisthjälp från Markus. Första gången jag engagerat mig så pass mycket i köket och dessutom var det roligt också. Resultatet gjorde mig också nöjd. Dels var det en fröjd för ögat och det var sjukt gott också! Våra mammor åt nöjt av tapasen och det förvånade mig faktiskt för mamma äter aldrig någonting, så det var ett superbra betyg till kockarna. Jag älskar att läsa recept men jag har alltid sett mig själv som en katastrof i köket, men efter igår tror jag att det handlar mer om lathet. Jag kanske är släktens nya Bree van de Kamp?

På tallriken: tortilla de patatas (potatisomelett), bröd med ostkräm (philadelphia, roquefortost, grädde, smör) och valnötter, fylld zucchini (den köptes färdig på Orienthuset och det var det minst goda), avokadoskiva, friterad aubergin med tomatsås och camembert ost, friterad aubergin med honung (på min restaurang Happy Days i Fuengirola serverades det annars med sirap.. så sjukt gott!), patatas en alioli (potatis i alioli-sås... en rolig alioli-historia är att jag kallade min kollegas barnbarn för Alioli innan jag fattade att hon hette Ainhoa), gambas al ajillo (heta jätteräkor) och några skivor chorizo samt svartpepparsalami.  

 Efterrätten flan, som liknar brylépudding/créme brulée. Den är väldigt mastig, men god. Vi körde fuskvägen med påsmix dock. Till det var det vaniljgrädde och vinbär - vi trodde först var var blåbär...
Den fina uppdukningen. Visste ni att för denna mängd mat gick det åt över en halv liter olivolja och mängder av salt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar