tisdag 17 april 2012

La cena sueca

Efter en dag med dunkande huvudvärk (som gjorde att jag fick ha solglasögon inomhus) och ett lyckat frisörbesök (toppade det, även om vi dumt nog först diskuterade om vi skulle göra en rasta eller inte - även fast jag tycker det är sunkigt!) handlade vi på Carrefour. Vi köpte så mycket att jag fick springa hem med kylvarorna och sedan återvända med min rosa resväska för att få hem varora.

Väl hemma började förberedelserna får la cena sueca - den svenska middagen. Vi lagade köttbullar och brunsås enligt detta sätt (albóndigas suecas). Jag fick lite hjälp av tjejerna; Giulia, Ios och Esti. Dock fick de mest agera receptläsare så att jag kunde skratta, men Giulia hjälpte också med att rulla köttbullar. Tyvärr gillade ingen broccoli som jag tänkt fixa till och tyvärr fanns ingen lingonsylt tillgänglig. Det tog lång tid att steka köttbullarna och när killarna kom hem från sin fotboll såg de ut att dö av svält.

Vid midnatt var det dags för middag (spanska tider är senare än svenska och våra tider är nog senare än många andras). Köttbullarna blev lite mjuka (ströbrödet är inte som i Sverige + vi hade inga mått utan fick köra på känsla) och smakade ganska mycket margarin. Såsen blev jättegod, men tunn och med vissa klumpar i och eftersom jag inte hade soya var vår brunsås vit, men den smakade verkligen exakt brunsås. Till det hade vi småpotatis till. Fantastiskt gott! Jag är så stolt över att jag klarade av att laga det så bra också. Jag fick kommentarer som "mm, Gud vad gott" av Ios, Esti och Erwan, Giulia tyckte att det var "gott, eller okej, inte så dåligt" och Luca sa att "allt går att äta när man är hungrig". Haha italienare är kinkiga i köket!

Efteråt ville killarna diska och jag var till och med tvungen att fota ögonblicket. De är duktiga kockar (under resan var det killarna som stod för matlagningen de gånger det gjordes mat), men diskning är inte deras starka sida. Efteråt bjöd jag alla på en ballerinakaka med lakritssmak. Eftersom ingen av dem gillar lakrits blev jag förvånad när alla bad om en till kaka. Se vilken bra representant jag är för det svenska köket i Spanien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar